Kinderfysiotherapie
Kinderergotherapie
Kinderlogopedie
PMC Kids

Kinderlogopedie

Afwijkend mondgedrag
Open mondgedrag, afwijkend slikken en duimzuigen zijn afwijkende mondgewoonten, die een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van de mondspieren en het gebit en dus ook op het spreken.

Bij open mondgedrag verloopt de adem door de mond in plaats van door de neus waardoor de mond uitdroogt.
Een voorbeeld van een afwijkende slik is als de tong tijdens het slikken tegen de tanden duwt.Hierdoor kunnen de tanden scheef gaan staan.

Preverbale logopedie
Baby’s en jonge kinderen kunnen problemen hebben met het eten en drinken. De coördinatie van zuigen-slikken-ademen bij borst- of flesvoeding kan problemen geven. Deze kinderen verslikken zich regelmatig en spugen veel. Soms heeft het kind moeite met de lepelvoeding of met het kauwen bij de overgang van vloeibaar voedsel (melk) naar een vastere voeding bijvoorbeeld brood of fruit.

De logopedist bekijkt in de thuissituatie het eten en drinken en geeft adviezen om de eetontwikkeling te stimuleren.

Heesheid
Als uw kind vaak last heeft van een hese stem of als de stem vaak wegvalt, is het raadzaam om een afspraak te maken met een logopedist.
Samen wordt dan bekeken wat evt de oorzaak kan zijn van de hese stem en worden adviezen en evt oefeningen gegeven voor het verbeteren van de stem.

Over de verwijzing voor logopedie


Voor het bezoeken van onze praktijk heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts, specialist of tandarts/orthodontist nodig. Omdat niet alle zorgverzekeraars de Directe Toegankelijkheid Logopedie vergoeden, is de praktijk in 2014 niet direct toegankelijk.

Over de vergoeding van logopedie
Met onderstaande zorgverzekeringen hebben wij in 2014 een contract afgesloten. De logopedische behandelingen worden dan rechtstreeks gedeclareerd bij de verzekering.
ONVZ
VVAA
PNO
De Amersfoortse
Ditzo
BeterDichtbij
Salland
HollandZorg
Energiek

Volmachten:
IAK-ASR
Nedasco-ASR
Aevitae-ASR
DSW
Stad Holland

Met de overige zorgverzekeringen hebben wij in 2014 geen overeenkomst afgesloten en geldt een eigen bijdrage per behandeling. Dit bedrag is per verzekering en polis verschillend. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekering.